vineri, 27 iulie 2018

Electric Castle 6: sun, rain, joy

Totul a inceput sa prinda viata cand, mergand prin oras, vedeai grupuri de oameni echipati de distractie si ploaie care se indreptau spre acelasi loc: Castelul Banffy din Bontida.
 
Eram nerabdatori sa ne luam bratarile si sa exploram domeniul castelului care, in acest an, si-a marit suprafata ajungand la peste 300.000 de metrii patrati.
 


Mergand spre castel, vedeai pe sosea un sir nesfarsit de autocare si masini care se indreptau spre un taram de poveste, care pentru 5 zile, urma sa fie animat de zeci de mii de oameni.
 
 
Inca din prima zi, pe scenele festivalului au urcat unii dintre cunoscutii artisti de pe afis: Damian Marley, Vunk sau Class.
 
Chiar daca festivalul a inceput cu ploaie, cei prezenti au stiut sa se distreze si sa profite de fiecare clipa petrecuta impreuna cu artistii lor preferati. Prima zi de festival a culminat si cu un record de prezenta pentru ziua 0 din toate editiile de pana acum: 33.000 de participant.
 
 


Parcarile erau pline de masini si noroiul a facut „victime” printre cei care nu aveau masini 4x4. Cei de la CERT, impreuna cu organizatorii festivalulul, i-ai ajutat pe cei mai putin norocosi sa iasa din noroi si au patrulat intreaga noapte pentru a oferi ajutor.
 
 
 
Ziua de joi a adus o premiera - cel mai mare spectacol pe care l-a vazut castelul Banffy - un show cu acrobati la trapez. Asa cum ne-a obisnuit la fiecare editie de Electric Castle, ploaia si-a facut simtita prezenta si in aceasta zi, aratandu-ne, inca o data, adevaratul farmec al festivalului.
 


Pe scena principala a festivalului fanii prezenti au putut sa cante impreuna cu Wolf Alice, care si-a sarbatorit ziua de nastere alaturi de miile de festivalieri prezenti.
 
 
Ziua de vineri a adus soarele la Bontida, acesta ramanand in urmtoarele 3 zile de festival si anunta zile pline de distractie si nopti lungi pe toate cele 9 scene.
 


Mura Masa s-a aflat pentru prima data in Romania si si-a uimit fanii prezenti in fata scenei principale.
 
Trupa Dub Pistols, care a venit la Electric Castle de la prima editie si se intoarce an de an, a fost si ea foarte apreciata de numerosii fani.
 
 
Activitatile din timpul zilei au fost numeroase si variate si nu aveai cum sa te plictisesti nicio clipa.
 
Printre noutatile din acest an se numara si The Metropolitan Circus, Dome of the New World, unde cei prezenti au asistat la proiectii spectaculoase sau Reverse Bungee, unde cei curajosi si dornici de adrenalina puteau incerca o experienta unica.
 


Odata cu lasarea noptii, cei de la Stigma Show au facut un spectacol de lumini unic care i-au impresionat pe cei prezenti.
 
 
Zonele unde puteai lua masa au fost din plin si in acest an si contineau preparate variate. Nici timpul de asteptare nu a fost prea mare.
 
Daca stateai la camping, gaseai tot ce era nevoie pentru prepararea gratarului sau pentru micul dejun la Royal Market. Tot acolo gaseai accesorii pentru ploaie si diverse salate gata preparate, prajituri sau sandwich-uri.
 


Fanii au venit in numar mare sambata pentru a petrece cat mai mult timp la castel. London Grammar a fost trupa asteptata de fani si care i-a euntuziasmat pe acestia inca de la anuntul venirii lor la Electric Castle.
 
 
Si cei de la Subcarpati au demonstrat, inca o data, ca sunt o trupa foarte apreciata, dovada fiind miile de fani aflati in fata scenei principale.
 


Printre artistii care au urcat pe scenele festivalului in ziua de sambata se numara si: The BloodyBeetroots, Vita de Vie si Múm, care au facut un tur al intregului domeniu si au fost foarte impresionati
 

Ziua de duminica a venit prea repede, astfel facandu-ne sa realizam ca e ultima zi de distractie si trebuia sa profitam din plin de ea.
 


Superstarul Jessie J a avut un spectacol de neuitat in ultima zi de festival, iar cei de la Dubioza Kolektiv au avut unul din cele mai animate show‑uri de anul acesta de la Electric Castle.
 
 
Recitalul Orchestrei Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca, cu spectacolul „Night at the Castle – Electric Arias”, special conceput pentru festival a fost inca un moment apreciat de cei prezenti.
 


Festivalierii care au luat parte la editia din acest an, au ramas alaturi de artistii lor preferati pana dimineata in zori.
 
Festivalul si-a inchis portile la ora 10:00, marcand inca o editie de Electric Castle plina de muzica buna, surprize, lucruri noi, soare si ploaia electrizanta care l-a consacrat.
Au fost 5 zile de neuitat cu atmosfera unica intr-o locatie de poveste de unde iti doreai sa nu mai pleci.
 
 
See you at the castle, once again, in 2019 !

Foto credit EC Phototeam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu